Közösségi Együttműködést erősítő rendezvény – Ibrány – 2019. június 21.

Időpont: 2019. június 21. 08:45

Helyszín: 4484 Ibrány, Dózsa György u. 52. (Szalmaszál Fogyatékos Embereket Segítő Szolgálat)

Projekt azonosítószám: EFOP-1.6.3-17-2017-00010

A programra a Szalmaszál Fogyatékos Embereket Segítő Szolgálattal közvetlenül kapcsolatban álló magánszemélyek, a fogyatékkal élők, mint célcsoport kapcsán releváns civil és közigazgatási szervezetek képviselői kaptak meghívást.
A rendezvényt Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg. Dr. Batári Henrietta, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal felzárkózási munkatársa bemutatta a projektet, majd ismertette, hogy korábban milyen közösségi együttműködést erősítő rendezvények valósultak meg. Mátyásné Czirják Éva, a Szalmaszál Fogyatékos Embereket Segítő Szolgálat elnöke bemutatta a Támogató Szolgálat tevékenységét. Elmondta, hogyan tudnak aktív önkénteseket bevonni a szervezet tevékenységébe. Ennek köszönhetően egy újabb módszertannal bővült a megyei jó gyakorlatok köre. Megismerhettük, hogy az önkéntességben akkor humánerőforrás rejlik, ami alkalmas arra, hogy egy ilyen civil szervezetet működtessen az esetlegesen előforduló likviditási problémák fellépésekor is. A közösség ereje akkora érték, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A nap további részében kézműves udvarunkban lehetőség volt gyöngyfűzésre, dekupázsolásra, levendula zsákok készítésére, valamint „Játszunk együtt Jethro-val” programunk keretein belül terápiás kutyás bemutató megtartására is sor került. A rendezvény helyszínén életvezetési tanácsadást biztosítottunk.