A projekt szakmai előrehaladása

A projekt szakmai előrehaladása

TOP-5.3.2-17-SB1-2021-00004 „Én megyém! Az Én történetem!”

A projekt befejezésének dátuma: 2023.09.15.

A projekt szakmai előrehaladása:

A kisfilmek vetítései az alábbi helyszíneken, az időpontokban megtörténtek:

A projekt megvalósítására a szakmai stáb a konzorciumi együttműködés jegyében mind a kedvezményezett, mind pedig a konzorciumi partner tekintetében összeállt.

A Dunatáj Alapítvány részéről a kisfilmek előkészítése, forgatása, utómunkája zajlik. A tervezett öt darab mozgóképes alkotás március végére fejeződik be. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzatának szakmai megvalósítói csapata készíti elő a kisfilmek vetítésére alkalmas helyszíneket, ezzel kapcsolatosan megkezdődtek a tervezett településeken az egyeztetések. Az előadásokra a megye 12 járásközpontjában, valamint zárásként a Megyeháza dísztermében fog sor kerülni. A vetítések alkalmával a szakmai megvalósításban résztvevő munkatársak mellett a Dunatáj Alapítvány részéről Zsigmond Dezső, Péterffy András és Szederkényi Miklós filmes szakemberek lesznek a segítségünkre, akik betekintést engednek a kisfilmek elkészítésének folyamatába és választ adnak az esetlegesen felmerülő kérdésekre.

A vetítések pontos helyszínéről és dátumáról tájékoztatást fogunk nyújtani itt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata által működtetett honlap aloldalán is.

Pillanatkép a már elkészült két kisfilmből:

„Állomás a határon” rendezte: Péterffy András 2022

„Befelé hull minden könnyem” rendezte: Zsigmond Dezső 2022